Citrónová bábovka vám rozšíří obzory

Citrónová bábovka je klasickým dezertem, který se většinou peče v podobě jednoho velkého chleba. Tento sladký a osvěžující dort má obvykle jemnou citronovou chuť a je oblíbeným dezertem pro mnoho lidí.

Při pečení citrónové bábovky se používají základní ingredience jako mouka, cukr, vejce, máslo a citronová kůra nebo šťáva. Tyto ingredience se smíchají do hladkého těsta a nalijí se do formy na bábovku. Během pečení se těsto rozpíná a vytváří póry, které dodávají bábovce lehkost.

Jedním z klíčových prvků při pečení citrónové bábovky je správné dávkování citronu. Přidání příliš mnoho citronu může vést k tomu, že bude mít bábovka přehnanou kyselost. Na druhou stranu, pokud nepoužijete dostatek citronu, nemusí být chuť dostatečně výrazná.

Existuje řada různých receptů na citrónovou bábovku s různými variacemi ingrediencí. Například někteří lidé přidají do těsta jogurt nebo ricotta sýr pro vylepšení textury a chuť. Jiné recepty mohou obsahovat mandlovou nebo kokosovou mouku pro dodání dalších chutí.

Citrónovou bábovku lze servírovat jako samostatné dezert nebo ji lze ozdobit polevou či ovocem. Pokud hledáte jednoduchý a osvěžujícím dezert ke slavnostnímu obědu či večeři s rodinou či přáteli, určitě byste si neměli nechat ujít tento skvělý recept na citrónovou bábovku

Recept na citrónovou bábovku

Potřebujeme:

- 200 g másla

- 200 g cukru krupice

- 4 vejce

- 250 g hladké mouky

- 1 prášek do pečiva

- šťáva a kůra z jednoho citronu


Postup:

1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

2. V míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva.

3. Přidáme rozpuštěné máslo, šťávu a kůru z citronu a důkladně promícháme.

4. Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.

5. Pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 45 minut (nebo dokud není bábovka zlatavě hnědá).

6. Hotovou bábovku necháme vychladnout, poté ji můžeme posypat cukrem nebo ozdobit citronovou polevou.


Dobrou chuť!

Publikováno: 22. 03. 2023

Kategorie: Nezařazené

Autor: Laura Kubešová

Tagy: bábovky | citrón