Olivový olej je už klasickým partnerem zdravého životního stylu

Používáme jej už takřka všichni a ptáme se po co nejvyšší kvalitě. Zcela oprávněně, protože olivový olej z pokrutin by nám nedal tolik cenných látek a nehodí se pro tradiční středomořskou kuchyni. Je proto skvělou zprávou, že na tuzemský trh přichází nová značka, proslulá španělská Casas de Hualdo, olej stáčený v olivových hájích ve středním Španělsku. Ochutnáte jej na špičku lžičky a pak si na něm připravíte plátek lososa? Fantazii se meze nekladou, v nabídce může být i rizoto nebo lilek, součást klasického hispánského menu.

Univerzální pomocník, který pomáhá dobrému zažívání

Seznamte se s Casas de Hualdo, prémiovým olivovým olejem s velmi nízkou aciditou, který patří na stůl každého pravého gurmána! Jemné ovocné aroma je ideální pro kombinaci s drůbežím masem nebo zeleninovými saláty, obecně se dobře propojí s lehčími jídly, která jsou ve středomořském prostoru na denním pořádku. Zazářit před přáteli, potěšit rodinu, to vše umožní olivový olej prémiové kvality, tedy – jinak řečeno – extra panenský. Vybírejte ze čtveřice různých olejů, podle toho, jestli máte rádi jemnou chuť nebo si rádi dopřejete něco lehce pikantnějšího a silného. Hledáte dárek pro své blízké? Potom je zajímavým tipem kazeta s pár vybranými lahvemi olivového oleje, což je prezent z kategorie těch vůbec nejpraktičtějších. Arbequina vás brzy přesvědčí, že příprava pokrmů je jednoduše radost! Rodina těchto olivových olejů voní po rajčatech a jablkách, lahve plné kvality přímo z říjnové sklizně v centrálním Španělsku, kde je ideální klima pro olivové háje, se budou vyjímat v každé kuchyni. Pokud ale dáváte přednost lehce pikantnější chuti, pak se nechte oslovit olivovým olejem, který nese přídomek Manzanilla. Luštěniny nebo omáčky dochutí tak, že nebudete stíhat odpovídat otázky svých hostí.

Publikováno: 25. 09. 2020

Kategorie: Nezařazené

Autor: Laura Kubešová